Børsfest i Europa

De viktigste børsene i Europa starter uken med solide oppganger. Det får USAs finansminister Timothy Geithner noe av skylden for.

Foto: HegnarOnline
Børs

Gode signaler fra USA bidro i dag til markerte kursoppganger på de viktigste børsene i Europa. I UK har FTSE 100-indeksen gått opp 2,86 prosent, den franske CAC 40-indeksen er opp 2,81 prosent mens den tyske DAX-indeksen legger på seg 2,65 prosent.-Markedet har vært oversolgt, og vi korrigerer nå mot mer normale nivåer, særlig innen finanssektoren. Det er litt optimisme å spore denne morgenen, sa Howard Wheeldon, strateg hos BGC Partners, til Bloomberg mandag morgen.På vinnerlistene finner vi flere bank- og finansaksjer. Investorer håper nå at USAs finansminister Timothy Geithner greier å rydde opp i problemene på hjemmebane. Geithner uttalte mandag at den private banksektoren blir nødt til å ta på seg en del risiko dersom hans nye bankplan faktisk skal virke.Geithner sa videre at trekket med å la myndighetene kjøpe opp råtne eiendeler og lån fra bankene vil hjelpe til med å unngå en langvarig og tung resesjon. Dette vil også gjøre det lettere for bankene å ordne privat kapital på egenhånd.Dagens nyheter fra USA har ført til markerte kursoppganger på Wall Street. I skrivende stund er Dow Jones opp 4,1 prosent.Slik gikk det på børsene i EuropaSlik går det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i Asia Slik går det på børsene i Asia.

Nyheter
Børs