Dagen derpå på Oslo Børs

Mandag var det fest på Oslo Børs. Så kom bakrusen og gevinstsikringen.

Børs

Mange investorer øynet håp om en ny knalldag på børsen i kjølvannet av mandagens rally i USA, hvor de viktigste indeksene steg rundt syv prosent. Bakgrunnen for oppturen var at finansminister Timothy Geithner la frem den lenge varslede planen for å få USAs banker på beina, samt oppløftende boligtall.Tokyo-børsen steg i morges 3,3 prosent til det høyeste nivået på to og en halv måned. Det åpnet opp her hjemme også, men snudde snart ned. Sluttnoteringen for hovedindeksen var 228,30, ned 1,8 prosent. I løpet av dagen svingte indeksen fra 227,17 til 235,67.Kredittanalytiker Pål Ringholm i First Securities var dagens gjest i økonominyhetene med Trygve Hegnar. Se sendingen herBlandet i Europa, ned i USA Det var blandet utvikling på de største Europa-børsene. DAX-indeksen i Frankfurt steg 0,4 prosent, mens FTSE 100 i London falt 1,1 prosent. CAC 40 i Paris endte opp 0,2. Wall Street faller. Så langt er Dow Jones og Nasdaq ned henholdsvis 0,6 og 1,5 prosent.- Naturlig med pust i bakken Meglersjef Paal Karstensen i DnB NOR Markets sier til TDN Finans at det er naturlig for børsen med en pust i bakken etter såpass bra oppgang den seneste tiden. Han mener det positive momentet i markedet fortsatt er intakt.- Den positive utviklingen vi har hatt er en naturlig konsekvens av at enkelte tiltakspakker har hatt en umiddelbar effekt både i form av at renten har falt og dollaren har svekket seg, sier Karstensen.Oljen ned fra årsbeste Oljeprisen nådde årsbeste mandag, man falt tilbake tirsdag. Nå går Brent mai-olje for 52,66 dollar fatet, ned 1,5 prosent. Børsens desidert tyngste selskap, StatoilHydro, var ned 2,4 prosent til 122,50 kroner.Falt etter oppgradering Norsk Hydro falt 3,3 prosent til 24,90 kroner. DnB NOR Markets oppgraderer aksjen fra hold til kjøp.- Veksten i aluminiumslagrene ser ut til å bremse opp og vi ser at produksjonskuttene foretatt av de forskjellige produsentene nå begynner å slå inn. Vi oppjusterer forventningene til aluminiumsprisen for 2009 fra 1.350 dollar per tonn til 1.500 dollar per tonn, skriver meglerhuset i en oppdatering.Russisk rulett for Telenor Telenor var ned 3,6 prosent til 36,30 kroner på økt usikkerhet rundt den pågående situasjonen i Russland. Telenors begjæring om å utsette iverksettelsen av dommen fra en sibirsk domstol er forkastet.Spår kursras BW Gas falt 6,3 prosent til 18 kroner. Nordea Markets anbefaler salg av aksjen og spår kursras.Konkurrent løftet RCCL Cruiserederiet RCCL var et lyspunkt med en oppgang på 4,7 prosent til 55,25 kroner. På det høyeste stod aksjen i 60,50 kroner. Bakgrunnen for oppturen var at konkurrenten Carnival la frem tall for første kvartal og kom med guiding for resten av året.Fem aksjer steg mer enn 10 prosent. Det var Interoil, Tandberg Storage, Copeinca, Oceanteam og Eitzen Chemical, som var opp inntil 14,2 prosent.Omsetning under 5 mrd. Det ble omsatt verdipapirer for 4,8 milliarder kroner. StatoilHydro var det eneste papiret med milliardomsetning.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs