- De har null kompetanse på dette

Øystein Stray Spetalen skyter nok en salve mot Oljefondet. Denne gang er det deres nye satsningsområde som får svi. - De har null peiling, sier Spetalen.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Scanpix
Børs

Våren 2008 åpnet Finansdepartementet for at Statens pensjonsfond utland - bedre kjent som Oljefondet - skal kunne investere i alternative aktivaklasser som eiendom med inntil 5 prosent av totalkapitalen, skriver Finansavisen torsdag.I klare tall betyr dette 20 milliarder dollar, som nå venter på å sprøytes inn i knusktørre markeder rundt om i verden. Ikke alle er enig i avgjørelsen.Oljefondets argeste kritiker, Øystein Stray Spetalen, mener eiendomsinvesteringene topper en allerede strukket risikoprofil etter at aksjeandelen i fondet ble vedtatt økt fra 40 til 60 prosent.- Hvorfor skal Oljefondet ta risiko innen et område man har null intern kompetanse. Hvorfor er ikke flinke folk som Olav Thon og Christian Ringnes med i et advisory board rundt dette, spør Spetalen i en e-post til Finansavisen.Les alt om Spetalens kritikk av Oljefondet i dagens utgave av Finansavisen.

Nyheter
Børs