Derfor er dollaren på vei nedover

Etter å ha styrket seg siden nyttår, er den amerikanske dollaren nå på defensiven. Dette er mye av grunnen.

Børs

Etter å ha styrket seg siden nyttår, er den amerikanske dollaren nå på defensiven. I morgentimene tirsdag handles en dollar til 6,81 kroner.Mye av bakgrunnen for at dollar nå svekker seg er at tilliten er i ferd med å komme tilbake til bankene og finansmarkedet, etter at flere av de store internasjonale bankene melder om en god start på året.Citibanks og Bank of America meldte blant annet siste uke at de for tiden har god inntjening.Dette får også investorer til å ta litt mer risiko enn de har gjort den siste tiden.- Den siste tids svekkelse av dollar har trolig en del med noe økt risikoappetitt å gjøre, og vi ser også at aksjemarkedene har steget med nesten 10 prosent fra bunnen forrige uke, sier senior porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand Kapitalforvaltning til na24.Og dollaren skal enda lenger ned tror ekspertene.- Vi tror at kronen skal styrkes til 8,20 mot euro og da får vi rundt 5,5 mot dollar om et år, sier Camilla Viland i DnB Nor Markets til dn.no

Nyheter
Børs