- Det kan utløse et børsrally

-Aksjene på Oslo Børs handles på utbombede nivåer. Det minste lystegn kunne gi støtet til et rally, sier analysesjef Stig Myrseth til HegnarOnline.

Børs

Ved inngangen til mars falt hovedindeksen på Oslo Børs under den mye omtalte grensen på 200 poeng. De siste dagene har pilen stort sett pekt opp, og fredag sluttet hovedindeksen på 223,58 poeng etter å ha lagt på seg 0,91 prosent.-Aksjemarkedet har lenge vært modent for et oversolgtrally, og dette har nå materialisert seg. Varighet og størrelse av oppgangen er vanskelig å ha noen klar formening om, ettersom det fundamentale bildet fortsatt er ganske uklart, sier Stig Myrseth, analysesjef i Orion Securities, i et intervju med HegnarOnline.Han mener den rådende oppgangen synes å være noe bedre fundert enn det forrige oppsvinget på slutten av 2008. For å illustrere hva han mener trekker han frem følgende momenter:•Betydelige finanspolitiske stimulanser vil snart få konjunkturbildet til å lysne både i Europa og USA. Kanskje er det på tide for smarte penger å posisjonere seg for dette?•Det er flere tegn til stabilisering i Kina. Her kan nevnes at PMI-indeksen har steget kraftig tre måneder på rad, og denne indikerer nå at kontraksjonen i industrisektoren snart er over.•Flere internasjonale banker har varslet at man har gått med overskudd på driften i januar og februar. Kanskje er den verste delen av bankkrisen over?-De forannevnte lyspunktene kommer samtidig som Oslo Børs og andre børser handles på meget utbombede nivåer. Her kan nevnes at pris/bok er rundt 1,0 både i Norge og Eurosonen. Med slike nøkkeltall vil selv det minste lystegn kunne gi støtet til et rally, sier Myrseth til HegnarOnline.-Spørsmålet er om den rådende oppgangen representerer begynnelsen på noe større eller kun er en falsk start. Siden det fundamentale bildet på en måneds sikt eller to fortsatt er ganske tåkete, er det farlig å trekke bastante konklusjoner. Tvinges jeg til å velge side, heller jeg imidlertid mer mot den optimistiske leiren enn den pessimistiske, avslutter Myrseth.

Nyheter
Børs