- Dette er negativt for Oslo Børs

Dollar faller og faller. - Den kraftige dollarsvekkelsen er ikke godt nytt for norske selskaper, sier Nordeas Magne Naustvik.

Magne Naustvik, Nordea Markets Foto: Finansavisen
Børs

Den amerikanske dollaren har denne uken falt 5,1 prosent i forhold til en samling av verdens ledende valutaer. Det er den verste utviklingen for valutaen siden 1985.I morgentimene fredag koster det 6,32 kroner for én dollar, og dermed har valutaen sunket over 12 prosent siden begynnelsen av mars.Les også: Dollarens verste uke på 24 årAksjestrateg Magne Naustvik i Nordea mener dollarens svalestup er dårlig nytt for selskaper på Oslo Børs.- I sum er dette negativt for Oslo Børs med en svakere dollar - vi er jo sterkt eksponert mot verdensøkonomien her i Norge. Du skal lete lenge etter en mer eksportrettet børs enn Oslo, sier Naustvik til e24.Spesielt for selskaper som Yara og Norske Skog er dollarfallet negativt, mener Naustvik.- De har jo store innslag av sikring mot dollaren, men disse må fornyes etter hvert. Så en langvarig svak dollar vil få effekter for resultatbøkene, sier aksjestrategen.

Nyheter
Børs