Dramatikk i Storbritannia

En hel verden venter på Ben Bernanke, mens det er dramatiske tilstander i Storbritannia.

Børs

DAX-indeksen i Tyskland steg 0,21 prosent, CAC 40 i Paris falt 0,25 prosent, mens FTSE i London falt 1,35 prosent mandag.Storbritannia har nå over 2 millioner arbeidsledige, det høyeste antallet siden 1997. I løpet av februar ble ytterligere 138.400 personer arbeidsløse, ifølge NTB. Det er langt mer enn de 85.000 som ekspertene regnet med ville søke om arbeidsledighetstrygd.Ikke siden statistikken ble utarbeidet for første gang i 1971, har den månedlige stigningen vært så stor.Det britiske pundet falt i dag til den svakeste noteringen siden juli 1977. Mer om dette herBernanke Klokken 19:15 norsk tid onsdag legger den amerikanske sentralbanken frem resultatet etter deres rentemøte. For en gangs skyld er ikke selve rentedommen det som er viktigst.Les også: Sentralbanksjefen gir sitt første intervju noensinne- I dag starter rentekomiteen i den amerikanske sentralbanken møte. Styringsrenten ble i desember i fjor satt ned til mellom 0 og 0,5 prosent, og det er ikke ventet noen endring i denne politikken. Riktignok var det ved det forrige møtet enkelte innvendinger mot en slik politikk, men langt fra tungtveiende nok til at Fed vil forlate den. (...)Markedet kan dermed holde seg avventende i dag og i morgen i påvente av uttalelsene, skrev Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets i en rapport tirsdag.Omsetningen på Oslo Børs var i dag usedvanlig svak, selv sammenlignet med omsetningen etter jul. Trolig venter investorer til sentralbanken har offentliggjort hva de har tenkt å gjøre.

Nyheter
Børs