- En svale gjør ingen sommer

Overraskende gode tall tikker inn fra USA, men makroøkonom Shakeb Syed ber oss likevel beholde roen. - En svale gjør ingen sommer, sier han.

Makroøkonom Shakeb Syed, Handelsbanken.
Børs

I går tikket det inn fersk statistikk fra USA som viste at tallet på igangsatte boliger steg fra 477.000 til 583.000 i februar. Statistikken var ventet å komme inn langt svakere.Flere makroøkonomer peker imidlertid peker på at tallet fortsatt er svært svakt historisk sett.- Før vi legger noe særlig i denne oppgangen, ønsker vi å se at den varer i noen måneder - en svale gjør ingen sommer. Dessuten er fortsatt nivået her omtrent 70 prosent under det historiske gjennomsnittet, og oppgangen her var ganske liten, skriver makroøkonom Shakeb Syed i Handelsbanken Capital Markets onsdag.Syed tror et forholdsvis mildt vær i februar kan ha trukket opp bolig-tallet.

Nyheter
Børs