Holder seg unna børsen før nyheter

Lilleputtaksje stuper på Oslo Børs, men det er trolig én grunn til at investorene skyr børsen onsdag.

En nervøs trader på New York Stock Exchange - Foto: AP
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,09 prosent til 216,04. Det har vært omsatt verdipapirer for skarve 1,11 milliarder kroner så langt på Oslo Børs. For hver syv aksjer som stiger, faller fire aksjer tilbake.Omsetningen til lunsj onsdag er ekstremt lav, og det henger trolig sammen med investorer som sitter på gjerdet i påvente av Ben Bernanke.Bernanke Klokken 19:15 norsk tid onsdag legger den amerikanske sentralbanken frem resultatet etter deres rentemøte. For en gangs skyld er ikke selve rentedommen det som trekker oppmerksomheten.Les også: Sentralbanksjefen gir sitt første intervju noensinne- I dag starter rentekomiteen i den amerikanske sentralbanken møte. Styringsrenten ble i desember i fjor satt ned til mellom 0 og 0,5 prosent, og det er ikke ventet noen endring i denne politikken. Riktignok var det ved det forrige møtet enkelte innvendinger mot en slik politikk, men langt fra tungtveiende nok til at Fed vil forlate den. (...)Markedet kan dermed holde seg avventende i dag og i morgen i påvente av uttalelsene, skrev Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets i en rapport tirsdag.StatoilHydro StatoilHydro-aksjen stiger 0,08 prosent til 118,10 kroner. Et fat nordsjøolje omsettes for 47,56 dollar per fat, ned 1,37 prosent i dag. I dag legger department of energy frem lagertallene for de amerikanske oljelagrene, noe som de siste månedene har påvirket oljeprisen dramatisk utover kvelden.Vinnere og tapere Fred Olsen Production stiger 30 prosent til 6,50 kroner på minimalt volum. Repant er opp 18,64 prosent på tilsvarende svakt volum.Oceanteam makter ikke å betale renter som forfaller 18. mars på obligasjonen ISIN NO 001 037324.4 - FRN Oceanteam Power & Umbilical 2007/2010.Oceanteam-aksjen stuper 42 prosent til 2,90 kroner. Tirsdag falt aksjen 17 prosent.REC REC faller 5,7 prosent til 44,75 kroner etter en nedgradering fra Goldman Sachs.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs