Hvor går Oslo Børs i 2009?

-Mye tyder på at børsen vil fortsette sidelengs med store svingninger frem mot høsten, sier forvalter Truls Evensen.

Børs

Storebrand-forvalter Truls Evensen slår fast at det er de voldsomme kapitalinnsprøytningene som på mange måter holder liv i aksjemarkedet. I et intervju med Finansavisen sier han at vi sannsynligvis vil se store svingninger frem mot høsten.- Markedet er preget av at myndighetene fortsetter å annonsere store kapitalinnsprøytninger. Vi er ennå ikke helt kommet over i fasen hvor medisinen har begynt å virke, og det er slett ikke umulig at det må enda sterke medisin til i form av enda mer penger, sier Evensen til Finansavisen.Utover pengetilførsel er det ifølge Evensen begrenset hva myndighetene kan gjøre for å få verdensøkonomien på fote igjen, nå som rentene er på et minimumsnivå.- Man må rett og slett ta tiden til hjelp. Våren og sommeren blir ganske sikkert preget av dårlige resultatrapporter, og makrosammenligningene med tilsvarende kvartal i fjor blir heller ikke spesielt oppløftende. Man kan vanskelig si med sikkerhet at man er over kneika og mye tyder på at børsen vil fortsette sidelengs med store svingninger frem mot høsten, avslutter Evensen.

Nyheter
Børs