- Inflasjonen i banan-republikken USA går til himmels

Dr. Doom, Marc Faber, skyter fra hoften og sammenligner USA med Zimbabwe og sier landet er på vei til å bli en banan-republikk. Se intervjuet her!

Børs

Økonomen Marc Faber, også kalt Dr. Doom, har som kjent et heller lite positivt syn på økonomipolitikken som føres i USA. I et intervju med tv-kanalen CNBC tok han virkelig bladet fra munnen.- I USA driver de pengepolitikk etter Zimbabwe-skolen. Hvis ting ikke bedrer seg, trykk mer penger - det er slik de tenker, sier Faber.Han mener USA på sikt kommer til å ha langt høyere inflasjon enn det tilfellet er i dag, dersom politikken som føres i landet ikke endres.- USA har mange likheter med en banan-republikk etter hvert, fortsetter Faber.Da Faber for første gang var i Oslo nylig, benyttet han blant annet oppholdet til å komme med kraftige skyts om USAs situasjon.- Den amerikanske staten vil gå konkurs. Det er mange måter å gå konkurs på, sa økonomen den gang.Bakgrunnen for Fabers noe dystre spådom er USAs enorme gjeld, som mest sannsynlig kommer til å vokse med ytterligere 2000 milliarder dollar i løpet av 2009.Se hele intervjuet under!

Nyheter
Børs