Investorene på gjerdet før USA-nyheter

Hovedindeksen på Oslo Børs falt på usedvanlig lavt volum, da investorer verden over venter på Ben Bernankes avgjørelse i USA. Oljeprisen falt markert på overraskende oljelagertall.

Foto: AP
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,78 prosent til 212,39. Det ble bare omsatt verdipapirer for 3,48 milliarder kroner, og for hver 5 aksjer som steg i verdi, falt 9 aksjer tilbake.Indeksen i USA falt fra start i dag, som har påvirket Oslo Børs negativt. Dow Jones er ned 1,05 prosent, S&P 500 er ned 0,54 prosent, mens Nasdaq stiger 0,11 prosent ved stengetid på Oslo Børs.Alle venter på Bernanke Klokken 19:15 norsk tid onsdag legger den amerikanske sentralbanken frem resultatet etter deres rentemøte. For en gangs skyld er ikke selve rentedommen det som er viktigst.Les også: Sentralbanksjefen gir sitt første intervju noensinne- I dag starter rentekomiteen i den amerikanske sentralbanken møte. Styringsrenten ble i desember i fjor satt ned til mellom 0 og 0,5 prosent, og det er ikke ventet noen endring i denne politikken. Riktignok var det ved det forrige møtet enkelte innvendinger mot en slik politikk, men langt fra tungtveiende nok til at Fed vil forlate den. (...)Markedet kan dermed holde seg avventende i dag og i morgen i påvente av uttalelsene, skrev Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets i en rapport tirsdag.StatoilHydro StatoilHydro-aksjen falt 3,14 prosent til 114,30 kroner. Et fat nordsjøolje ble ved stengetid omsatt for 46,78 dollar per fat, ned 2,96 prosent i dag.Oljelagertall De amerikanske oljelagrene steg med 2 millioner fat til 353,3 millioner fat sist uke, mens de var ventet å stige med 1 millioner fat, ifølge Reuters. Igjen var fokuset på en overraskende utvikling i bensinlagertallene. Alt om oljelagertallene finner du her- Jeg hadde regnet med trekk på bensinlagrene. Etterspørselen etter bensin kom omtrent inn som forventet. Den var omtrent lik som i forrige uke, men produksjonen av bensin var opp mer enn 300.000 fat per dag fra uken før. Dette kom av både en høyere bensinyield (økte med hele 2 prosent), og i tillegg en liten økning i gjennomstrømning for raffineriene, sier Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Vinnere og tapereGoodtech steg 9,50 prosent til 1,96 kroner, mens Norske Skog steg 8,99 prosent til 13,09 kroner.- Ser vi litt utover våren bør Norske Skog være et attraktivt alternativ. Ledelsen har gjennomført enkelte svært positive salg av virksomheter, sier en analytiker hos DnB NOR Markets om aksjen.Oceanteam makter ikke å betale renter som forfaller 18. mars på obligasjonen ISIN NO 001 037324.4 - FRN Oceanteam Power & Umbilical 2007/2010.Oceanteam-aksjen stupte 41 prosent til 2,95 kroner. Tirsdag falt aksjen 17 prosent.De mest omsatte REC falt 7,16 prosent til 44,10 kroner etter en nedgradering fra Goldman Sachs. Telenor-aksjen falt 1,14 prosent til 34,75 kroner, mens Yara steg 0,35 prosent til 142,75 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs