- Jeg tar skylden for dette

President Barack Obama tar på seg det overordnede ansvaret for at AIG-ansatte fikk utbetalt enorme bonuser samtidig som selskapet fikk krisehjelp fra staten.

Foto: Scanpix
Børs

President Barack Obama tar på seg det overordnede ansvaret for at AIG-ansatte fikk utbetalt enorme bonuser samtidig som selskapet fikk krisehjelp fra staten.På et folkemøte i California onsdag tok Obama for seg AIG-saken, som har opprørt mange amerikanere i en tid da arbeidsledigheten stiger og mange boliger selges på tvangsauksjon.- Jeg vet at mange av dere føler dere dypt krenket av dette, og med god grunn. Det gjør jeg også, sa Obama på folkemøtet i byen Costa Mesa, før han la til:- Jeg tar ansvaret. Det er min jobb å sikre at vi ordner opp i dette rotet, selv om det ikke var jeg som skapte det.Denne uken ble det kjent at AIG har bevilget til sammen 165 millioner dollar, om lag 1,1 milliarder kroner, ti bonuser til sine ansatte.Bonusene blir utbetalt samtidig som AIG har mottatt om lag 180 milliarder dollar i statlig støtte, slik at forsikringsgiganten ikke skal gå over ende.Obama ønsker nå at finansmyndighetene har de fullmakter som skal til for å hindre at selskaper som AIG tar for store risikoer.- Vi må sørge for at det finnes reguleringer som gjør det umulig for selskaper å denne typen risikoer. De har kommet i en posisjon der de nærmest holder oss som gisler, påpeker Obama.

Nyheter
Børs