Krakk

Fredag var det mange som valgte å ta gevinst på Wall Street. Mørbankede AIG-aksjonærer opplevde krakk.

En trader på NYSE studerer en skjerm - Foto: AP
Børs

Onsdag fortalte den amerikanske sentralbanken at den ønsket å kjøpe statsobligasjoner for 300 milliarder dollar, i tillegg til å kjøpe opp gjeld for hele 850 milliarder. Nyheten kom overraskende på markedet og førte til kursoppganger. Fredag var derimot tiden inne for gevinstsikring på Wall Street.Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 1,77 prosent før den sluttet på 1.457,27 poeng, S&P 500 gikk ned 1,98 prosent og endte på 768,54 poeng mens Dow Jones sluttet på 7.278,38 poeng etter en nedgang på 1,65 prosent.American International Group (AIG) har fått mye negativ omtale den siste tiden. Det kriserammede selskapet har som kjent valgt å gi direktørene skyhøye bonuser samtidig som selskapet mottar milliarder av kroner fra myndighetene i et forsøk på å overleve. Fredag stupte aksjen 22,22 prosent til 1,26 dollar.Forholdet mellom aksjer som steg og falt var ni til 19 på Nasdaq og syv til 23 på NYSE.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs