Kroken på døren for Hydro-fabrikk

Situasjonen på verdensmarkedet forverres stadig. Nå stenger Norsk Hydro ned ytterligere aluminiumsproduksjon.

Norsk Hydro ved Slovalco i Slovakia - Produksjon av primær-aluminium - Foto: Selskapet
Børs

Hydros aluminiumsproduksjon på Jamaica blir fra 15. mai stanset i minst ett år på grunn av den forverrede situasjonen på verdensmarkedet.Hydro-selskapet Alumina Partners of Jamaica (Alpart) utvinner bauksitt og produserer alumina på Jamaica på lisens fra Jamaicas regjering. Hydro eier 35 prosent av Alpart, mens UC Rusal eier resten.Alpart har kapasitet til å lage 1.650.000 tonn alumina i året, men Hydro opplyste i en pressemelding onsdag kveld at det historiske fallet i aluminiummarkedene har gjort det nødvendig å stanse produksjonen midlertidig.- Ifølge Alpart vil om lag 900 fast ansatte bli overtallige som følge av den midlertidige nedstengningen, som er ventet å vare i minst tolv måneder, heter det i pressemeldingen.

Nyheter
Børs