Krona kan bli den nye sveitsiske franc

Analytiker uttaler sterk tro på den norsk krona.

Foto: Scanpix
Børs

Den norske krona kan bli den neste sveitsiske franc da investorer leter etter trygge havner i røft finanshav, uttaler Axel Merk ved Merk Investments i dagens utgave av Financial Times.Flere analytikere er veldig positive til kronen, og spesielt har HSBC stukket seg frem, da de uttalte at krona er "verdens beste valuta". Merk tror krona kan klare seg bra i dårlige tider.- Det er fullt av kaos i verden, og i våre øyne gjør regjeringer uvitende sitt beste for å gjøre vondt verre. Hvor kan investorer gjemme seg? (...) Norge er et land med et stort overskudd, en sterk posisjon skulle vi få en lang nedgangstid. (...) Krona er ikke spesielt sexy om vi får en rask innhentning, men den kan være den mest passende depresjons-valutaen, skriver han i en kommentar.

Nyheter
Børs