Mystisk kjøp bringer aksje til topps på børsen

Oslo Børs opplever en nervøs tirsdag. På toppen av vinnerlisten finner vi en aksje som stiger kraftig grunnet massekjøp fra ukjent investor. (Oppdatert kl. 10.42)

Børs

Det har vært en relativt nervøs åpning på tirsdagen på Oslo Børs. Hovedindeksen har ikke greid å finne en klar retning, og vaker så å si rundt null.Rundt 90 minutter etter åpning er hovedindeksen opp 0,06 prosent til 215,91.StatoilHydro-aksjen er opp 0,09 prosent til 117 kroner. Acergy har fått en kontrakt verdt 5,6 milliarder kroner, og stiger 6,42 prosent. Aksjen omsettes nå for 42,30 kroner. RXT-aksjen er solid opp på mystisk storkjøp fra anonym kunde i Jyske Bank.Det har til nå blitt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for 1,08 milliarder kroner.Taper- og vinnerliste Øverst på listen over selskaper i rødt finner vi akkurat nå olje- og gassmyggen Artumas Group som er ned 14,10 prosent, mens SAS-aksjen daler 12 prosent etter jubeldagen i går. Aksjen omsettes nå for 4,40 kroner.SCAN Geophysical faller 9,30 prosent på dårlige tall , NattoPharma er ned 8,07 prosent mens Rocksource daler 7,41 prosent.Frontline er ned 2,94 prosent, Yara faller 2,38 prosent, mens Norsk Hydro slanker seg 2,12 prosent.Også Seadrill og REC er ned så langt.På vinnerlisten så langt tirsdag troner PetroProd som er opp 20 prosent til 0,42 kroner. Det har ikke kommet andre nyheter om selskapet enn at det kaller til obligasjonseiermøte 25. mars for å kunne gjennomføre salg av FPSO-fartøyet "Arc".RXT-aksjen gjør det meget solid i dag med en oppgang på 14,29 prosent til 1,60 kroner. Oppgangen kommer etter nyheten om at en ukjent kunde i Jyske Bank har kjøpt over ti prosent av aksjene i selskapet.- Den nye investorens strategi kan enten være å fremtvinge et pliktig bud fra Lime Rock og tjene grovt på det eller å kjøpe selskapet selv for langt under den prisen Lime Rock eventuelt må betale, noe som kan være attraktivt for en industriell eier, sier en investor i en kommentar til Finansavisen tirsdag.Acergy melder som nevnt at de drar i land en milliardkontrakt fra joint venture-selskapet SapuraAcergy Sdn Bhd. Investorene sender aksjen opp 6,04 prosent på nyheten.Canargo stiger pent tirsdag, det samme gjør SalMar, Codfarmers og Crew Gold, sammen med Songa Offshore og Sandnes Sparebank. DnB NOR stiger 2,23 prosent.Ellers av de store er Orkla og Telenor å finne i blått.Dagens gjest på Økonominyhetene med Trygve Hegnar er analysesjef i Handelsbanken Capital Markets, Håvard Nesheim.Oljen faller noe etter hopp mandag kveld Oljekartellet OPEC droppet forrige helg kuttet i produksjonen som mange trodde skulle komme, og dette førte til at prisen på olje dalte mandag.Rundt klokken 15 ble brent for levering i april omsatt for 43,80 dollar per fat, mens WTI-oljen gikk for 44,20 dollar fatet.Men i det børsdagen her hjemme gikk mot slutten gjorde oljeprisen et aldri så lite comeback, og før dagen var omme hadde prisen på nordsjøolje vært over 46,60 dollar per fat.Tirsdag morgen faller oljen litt i forhold til toppnivåene i går, og nå omsettes brent for levering i mai for 45,50 dollar per fat, ned 2,07 prosent eller 0,96 dollar siden døgnet tok til.WTI-oljen omsettes for 46,71 dollar per fat, ned 1,35 prosent eller 0,64 dollar.Følg oljeprisen LIVE her!Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs