Nå hersker det fullstendig rente-kaos

Onsdag er det duket for et nytt rentemøte hos Norges Bank. Forut for møtet hersker det nå fullt rentekaos hos ekspertene om hvilken vei Gjedrem peker.

Foto: Finansavisen
Børs

Før morgendagens rentemøte er ingen økonomer i tvil; det blir rentekutt, skriver Finansavisen tirsdag.Men økonomene venter alt fra et kutt på 100 punkter til 1,50 prosent (Jan Andreassen i Terra) til bare en kvarting (Sparebank 1, Sparebanken Møre og First Securities). Prognosene for rentebunnen spriker mellom 1,25 prosent og 2,00 prosent.- Vi nærmer oss rentebunnen, så målt i forhold til det er kanskje spriket mellom ulike renteprognoser stort, men usikkerheten har aldri vært så stor før. Det understreker også Norges Bank gjentatte ganger. Nå lar det seg godt gjøre å argumentere for renter i hele området som dekkes av Norges Banks usikkerhetsvifter, sier Gunnar Torgersen i Holberg Fondene.

Nyheter
Personlig økonomi