Nå tikker konkursene inn

Siden i fjor sommer er 44 bemanningsselskaper slått konkurs.

Børs

Vikarutleie og formidling av arbeidskraft er en bransje som sliter tungt om dagen, skriver Finansavisen.Siden 2004 har rekordvekst medført en rekke nyetableringer og store satsinger, men i fjor tok det brått slutt. Ifølge avisen viser tall fra NHO Service at fallet var på 4,5 prosent fra 4. kvartal 2007 til 4. kvartal 2008. I alt fakturerte medlemsbedriftene 11.541.768 vikartimer i fjerde kvartal i fjor.Nå begynner konkursene å tikke inn. Tall fra Brønnøysundsregistrene viser ifølge Finansavisen at i alt 44 selskaper med bransjekoden utleie og formidling av arbeidskraft er slått konkurs siden i fjor sommer. 22 selskaper er meldt oppløst i den samme perioden. Noen av disse selskapene er svært små, men det er også noen større. I alt er det registert nesten 1.000 aksjeselskaper under denne bransjekoden i Brønnøysundsregistrene.Den siste, og største konkursen er Exact Bemanning. Selskapet, som i 2007 omsatte for nesten 50 millioner kroner, begjærte seg selv konkurs i forrige uke, ifølge Romerikes Blad.

Nyheter
Næringsliv