Nyheter sender aksjer til værs på Oslo Børs

Gode nyheter sender i dag flere aksjer opp på børsens vinnerliste. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 1,72 prosent og står dermed i 227,44 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,2 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i mai, har gått opp 1,13 prosent og står nå i 51,80 dollar.Store selskap som Telenor, Yara og DnB NOR klatrer henholdsvis 3,71 prosent, 2,83 prosent og 3,06 prosent.I slutten av desember 2008 opplyste Norse Energy at produksjonen i USA hadde nådd ny all time high på 6.000 millioner kubikkfot, tilsvarende 1.069 fat per dag. Selskapet satte som mål at man skulle doble den daglige produksjonen innen utgangen av kalenderåret 2008.Etter den siste installasjonen har produksjonen nå passert 10.000 millioner kubikkfot per dag (1.781 fat). NEC-sjef Øivind Risberg slår at man er på god vei mot å nå målet om en USA-produksjon på 12.000 millioner kubikkfot per dag (2.137 fat per dag). NEC-aksjen stiger i dag 14,83 prosent.Et datterselskap av Intex Resources ASA, Aglubang Mining Corp., har i dag inngått en produksjonsdelingsavtale (MPSA) med den filippinske regjeringen for områdene Buraboy og Upper Kisluyan, som ligger i Occidental-provinsen på øya Mindoro i Filippinene. Denne avtalen markerer slutten på en to år lang godkjenningsprosess.Avtalen gir selskapet eksklusive rettigheter til nikkelutvinning i det berørte området i en 25-års periode (inkludert letefasen). Nikkelforekomsten er i dag potensielt en av de største nikkel-lateritt forekomstene i verden. Intex-aksjen klatrer 11,11 prosent.Kongsberg Automotive har nå inngått flere kontrakter med en japansk bilprodusent. Kontraktene har en samlet verdi på 50 millioner kroner, og strekker seg over ti år. Nyheten sender Kongsberg Automative-aksjen opp 7,60 prosent.Petroleum Geo-Services har sendt ut en ny melding i forbindelse med fartøyene som er under bygging ved Factorias Vulcano-verftet i Spania. PGS' Arrow Seismic Invest II Ltd. har nå formelt meddelt verftet at kontrakten for nybygg nummer 532 blir kansellert og ber om å få refundert 39 millioner euro, pluss renter.Kanselleringen betyr at PGS må foreta en avsetning på inntil 50 millioner dollar, som vil bli bokført i første kvartal. PGS-aksjen stiger 0,50 prosent.Se dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV klokken 16.05.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs