Nytt fra Alcoa

Alcoa kommer til å kutte kvartalsutbyttet til 0,03 dollar fra 0,17 dollar per aksje.

Børs

Ifølge en melding mandag kveld kommer aluminiumselskapet Alcoa til å kutte kvartalsutbyttet til 0,03 dollar fra 0,17 dollar per aksje, melder TDN Finans. Samtidig opplyste Alcoa at de kommer å selge aksjer og gjeld på 1,1 milliarder dollar og redusere de årlige kostnadene med 2,4 milliarder i 2010.Ifølge nyhetsbyrået ser Alcoa investeringer på 850 millioner dollar i 2010, ned omtrent 50 prosent fra nivået i 2009.Selskapet kommer å gjøre en emisjon på minst 150 millioner aksjer og kommer å utestede konvertible obligasjoner til en verdi på rundt 288 millioner dollar.Alcoa planlegger å kutte kostnader med 2,4 milliarder dollar, inkludert to milliarder i besparelser på å gjøre selskapets innkjøpsprosesser mer effektive.Aksjen var opp 6,8 prosent i ordinær handel, men falt 11,0 prosent i utvidet handel, skriver TDN Finans videre.

Nyheter
Børs