Oslo Børs åpner opp - olje-selskap rett opp på nyhet

Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 2,15 prosent til 228,35. Det har så langt blitt omsatt verdipapirer for 302 millioner kroner på Oslo Børs.StatoilHydro StatoilHydro-aksjen stiger 1,74 prosent til 123,30 kroner. Et fat nordsjøolje på mai-kontrakt omsettes for 51,95 dollar per fat, opp 73 cent i dag. WTI-oljen på mai-kontrakt omsettes for 52,77 dollar per fat, opp 70 cent i dag.Dollaren fortsetter fallet mot euro og norske kroner, noe som er underbyggende for oljeprisen. Dette øker investeringslyst i råvarer, ifølge Bloomberg.- Sentimentet har absolutt styrket seg etter Feds nye tiltak sist uke. Vi trenger derimot ytterligere svekkelse i dollaren for å få en base på 50 dollar, sier en råvareanalytiker til Bloomberg.DNO Fredag kveld like etter stengetid, ble et intervju mellom Iraks oljeminister og Financial Times publisert.- Vi har blitt enige om at vi skal gjennomgå på nytt de fire kontraktene som er signert før forslaget til oljeloven forelå, sa Iraks oljeminister Hussain Al Shahristani til Financial Times, ifølge TDN Finans. Mer om dette herAksjen stiger 2,72 prosent til 5,66 kroner.Vinnere og tapere Norse Energy stiger 17,87 prosent til 3,10 kroner. Norse har i forbindelse med en hedging-transaksjon solgt deler av sin gassproduksjon i USA på forward-kontrakter. Totalt snakker vi om et volum på 1,93 milliarder kubikkfot i perioden fra april 2009 til mars 2010.Oceanteam er opp 16,18 prosent til 3,95 kroner på lavt volum.Artumas Group faller tilbake 7,87 prosent til 1,17 kroner.Scan Geophysical stiger 58,97 prosent til 62 øre på en eneste handel.Det er ingen nyheter rundt selskapet, og den totale verdien av transaksjonen er på 12.400 kroner. Kjøperen er en daytrader fra NordNet.De mest omsatte Yara-aksjen er opp 2,50 prosent til 153,75 kroner, mens Seadrill fortsetter oppturen, opp 3,11 prosent til 63 kroner.- Det har vært tre sterke slutninger i dypvannsmarkedet den siste måneden. Det viser at markedet holder seg ganske sterkt. I tillegg har oljeprisen kommet opp, sa analytiker Christian Dyvik i NRP Securities til Reuters fredag.REC-aksjen stiger 2,65 prosent til 48,40 kroner, mens Norsk Hydro stiger 1,83 prosent til 25 kroner. Telenor-aksjen er opp 2,29 prosent til 35,80 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs