Oslo Børs faller etter USA-nyheter

Hovedindeksen falt både før og etter oljelagertallene ble presentert.

Foto: AP
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 1,99 prosent til 211,94. Det er omsatt verdipapirer for 2,4 milliarder kroner så langt, og for hver 5 aksjer som stiger i verdi, faller 7 aksjer tilbake.Det er blå himmel og sol i Oslo i dag, men dette er ikke nok for å løfte humøret til investorene. Det åpnet opp for Oslo Børs i dag morgen, men fallet fra topp til bunn i dag er på 2,7 prosent.Indeksen i USA falt fra start i dag, som har påvirket Oslo Børs negativt. Dow Jones er ned 1,44 prosent, S&P 500 er ned 1,16 prosent, mens Nasdaq er ned 0,57 prosent.Bernanke Klokken 19:15 norsk tid onsdag legger den amerikanske sentralbanken frem resultatet etter deres rentemøte. For en gangs skyld er ikke selve rentedommen det som trekker oppmerksomheten.Les også: Sentralbanksjefen gir sitt første intervju noensinne- I dag starter rentekomiteen i den amerikanske sentralbanken møte. Styringsrenten ble i desember i fjor satt ned til mellom 0 og 0,5 prosent, og det er ikke ventet noen endring i denne politikken. Riktignok var det ved det forrige møtet enkelte innvendinger mot en slik politikk, men langt fra tungtveiende nok til at Fed vil forlate den. (...)Markedet kan dermed holde seg avventende i dag og i morgen i påvente av uttalelsene, skrev Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets i en rapport tirsdag.StatoilHydro StatoilHydro-aksjen faller 2,63 prosent til 114,80 kroner. Et fat nordsjøolje omsettes for 47,20 dollar per fat, ned 2,16 prosent i dag. Oljeprisen faller etter overraskende bygging i bensinlagrene i USA. Alt om oljelagertallene finner du herVinnere og tapere Fred Olsen Production stiger 12 prosent til 5,60 kroner på minimalt volum.Oceanteam makter ikke å betale renter som forfaller 18. mars på obligasjonen ISIN NO 001 037324.4 - FRN Oceanteam Power & Umbilical 2007/2010.Oceanteam-aksjen stuper 55 prosent til 2,25 kroner. Tirsdag falt aksjen 17 prosent.REC REC faller 7,05 prosent til 44,15 kroner etter en nedgradering fra Goldman Sachs.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs