Oslo Børs kraftig opp, men er det bare "dumme" kjøpere?

Det har vært en solid oppgang de siste tre ukene. Er det bare "suckers" som kjøper nå, eller er det et virkelig rally?

Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte i dag opp 0,91 prosent til 223,58. Dette markerte slutten på den tredje rallyuken på rad, og en børsoppgang på 13,18 prosent siden tirsdag 3. mars.Rally eller suckers rally? - Det er en veldig positiv undertone i markedet. Alle sier nå at bunnen er nådd, og at vi er i en positiv trend, sa Trygve Hegnar i dagens sending av Økonominyhetene med Trygve Hegnar. Se hele sendingen herHegnar mener "9 av 10" nå er positive til markedet, men er forsiktig med å si om denne oppgangen er reell, eller om det bare er et "suckers rally".StatoilHydro StatoilHydro-aksjen steg 0,92 prosent til 121 kroner. Et fat nordsjøolje på maikontrakt omsettes for 51,04 dollar, opp 34 cent i dag.Eitzen Chemical til himmels Eitzen Chemical ble handlet så lavt som 2,09 kroner den 16. mars, etter å ha falt fra 19,50 kroner i fjor sommer. Aksjen er i dag opp 27,24 prosent til 3,55 kroner. Aksjen har da steget 69,85 prosent siden bunnen på mandag. Eitzen Chemical opplyste i går at alle de tre banksyndikatene aksepterte endringer i lånekrav. Bankene vil da tillate en høyere netto gjeldsgrad i forhold til EBITDA gjennom 2010. Den nye marginen vil være 2,75 prosent.Seadrill Seadrill-aksjen er kraftig opp for andre dagen på rad. I går steg aksjen 8,90 prosent, og steg i dag 8,35 prosent til 61,10 kroner.- Det har vært tre sterke slutninger i dypvannsmarkedet den siste måneden. Det viser at markedet holder seg ganske sterkt. I tillegg har oljeprisen kommet opp, sa analytiker Christian Dyvik i NRP Securities til Reuters.Det er ikke bare solskinn for dypvannsrigger, da Morgan Stanley venter betydelig mindre produksjon på dypt vann.- Lavere oljepris og svakere kredittmarked har hatt en ødeleggende effekt på utviklingsprosjekter offshore, kontrakter på nye flytende plattformer kan muligens halveres til ti for inneværende år mot 19 i 2008, heter det i en rapport fra Morgan Stanley.Vinnere og tapere NorDiag steg 19,05 prosent til 50 øre, Scan Geophysical steg 18,18 prosent til 39 øre, mens Nava steg 13,04 prosent til 6,50 kroner.Aqua Bio Technology falt 46,7 prosent til 40 øre på meget lavt volum, mens Badger Explorer falt 14 prosent til 8,60 kroner, også på lavt volum.De mest omsatte Yara-aksjen steg 0,33 prosent til 150 kroner, Telenor steg 0,57 prosent til 35 kroner, Norsk Hydro hoppet 4,03 prosent til 24,55 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs