Oslo Børs opp 14 prosent

Hovedindeksen har steget over 14 prosent på under tre uker. To store selskaper har vært viktige for å støtte opp for den fenomenale oppgangen.

Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen er i dag opp 1,75 prosent i dag til 225,44. Hovedindeksen opp 14,09 prosent fra tirsdag 3. mars 2009 til i dag.En sterk oppgang i oljeprisen har sendt to børslokomotiver rett opp. StatoilHydro-aksjen har steget hele 12,12 prosent i perioden, noe som har vært veldig viktig for å støtte opp under børsoppgangen.Noe av usikkerheten rundt selskapet har lagt seg da oljeprisen har steget dramatisk i perioden.Et fat nordsjøolje ble handlet for 43,33 dollar, og handles i dag for 50,32 dollar per fat. Dette er en oppgang på 16,13 prosent i perioden.Riggselskapet Seadrill har lagt på seg 21,03 prosent i perioden.- Det har vært tre sterke slutninger i dypvannsmarkedet den siste måneden. Det viser at markedet holder seg ganske sterkt. I tillegg har oljeprisen kommet opp, sier analytiker Christian Dyvik i NRP Securities til Reuters.

Nyheter
Børs