Spekulantene herjer på Oslo Børs

Feilprising, spekulasjon om oppkjøp, ukjent aksjonær, milliardemisjon og en sterk oljepris preget tirsdagens handel på Oslo Børs. Dagens børskommentar får du her.

1
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 0,21 prosent før den sluttet på 216,24 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i mai, har gått opp 1,27 prosent og står nå i 47,05 dollar.Søndag ble det kjent at OPEC-landene opprettholder dagens produksjonsnivå. Det ble altså ikke kutt slik enkelte hadde regnet med. Samtidig ber oljekartellet alle medlemsland gjennomføre tidligere avtalte kutt.Analytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets sier til TDN Finans at oljeprisen blir dratt opp av den positive stemningen som har vært på verdens børser de siste dagene.-Meldingen fra Opec burde isolert sett ført til et fall i oljeprisen, men den positive stemningen på verdens børser de seneste dagene har nok vært med på å dra oljeprisen oppover, selv om det kanskje er en kortvarig effekt. Det eneste som har vært positivt for oljeprisen i det siste er at veksten i oljelagrene ikke øker like raskt som de gjorde, og man ser tendenser til utflating, men lagrene er fortsatt alt for høye i forhold til hva de bør være, sier Saltvedt til TDN Finans.Mandag hersket det stor forvirring rundt prisingen av SAS, til stor glede for mange spekulanter. Flyselskapet trykker opp 2,3 milliarder nye aksjer i forbindelse med den planlagte emisjonen. Det kommer i tillegg til dagens 164 millioner aksjer. Fredag sluttet SAS-aksjen på 20 kroner på Oslo Børs, noe som skulle bety at aksjen fikk en teoretisk riktig kurs på 3,28 kroner mandag morgen.Da mandagens handel var over sluttet SAS-aksjen på fem kroner, opp 52 prosent. I dag var det enkelte som valgte å ta gevinst og aksjen falt tilbake ti prosent.-Vi sa SAS var feilpriset i går. I dag har aksjen korrigert ned og det kommer sikkert mer. Jeg mener fortsatt at dette er feilprising og dårlige regnekunster, sa Trygve Hegnar på HegnarOnlineTV i dag.-I går var det en kjempespread på SAS-aksjen mellom kursen i Stockholm og Oslo. Den er illikvid og vanskelig å utnytte, men det var nok en del som prøvde på det likevel. Uansett er det vanskelig å bli positiv til SAS, slik situasjonen er i dag, sa Håvard Nesheim, analysesjef i Handelsbanken Capital Markets, på HegnarOnlineTV.Norsk Hydro dukket også opp på taperlisten med et kursfall på 3,81 prosent. Nedgangen skyldes at rivalen Alcoa har bestemt seg for å ikke gi aksjonærene utbytte, samtidig som selskapet vil hente inntil 1,1 milliarder dollar i ny kapital.- Det er nok som følge av at Alcoa faller. Aluminiumsprisen er marginalt opp. Alcoa sier at markedet vil være krevende og at de kommer til å kutte kostnader og forsterke balansen ved å hente ekstern kapital, men det er vel kommentarene rundt markedet som trekker Hydro ned, sier Arctic-analytiker Eivind Bergkåsa til TDN Finans.Acergy S.A. bekrefter at joint venture-selskapet SapuraAcergy Sdn Bhd er tildelt en kontrakt verdt 5,6 milliarder kroner. Kontrakten gjelder utvikling av dypvannsfeltet Gumusut-Kakap.Kontrakten er tildelt av Sabah Shell Petroleum Company Limited (SSPC) til TL Offshore Sdn Bhd, som er heleid av Acergys partner SapuraCrest Sdn Bhd. Nyheten førte til at Acergy-aksjen klatret 1,13 prosent.På vinnerlisten finner vi også DnB NOR som la på seg 4,28 prosent. Etter offentliggjøring av foreløpig og urevidert resultat for fjerde kvartal 2008 er det foretatt enkelte justeringer.Resultatet for regnskapsåret 2008 er redusert med til sammen 315 millioner kroner, til 9.215 millioner kroner. Endringen representerer periodiseringseffekter, slik at foretatte verdijusteringer vil bli tilbakeført i løpet av perioden frem til reprising.Verdien på Reservoir Exploration Technology har i dag økt med 14,29 prosent, noe som gjorde selskapet til dagens kursvinner. Oppgangen kommer etter nyheten om at en ukjent kunde i Jyske Bank har kjøpt over ti prosent av aksjene i selskapet.- Den nye investorens strategi kan enten være å fremtvinge et pliktig bud fra Lime Rock og tjene grovt på det eller å kjøpe selskapet selv for langt under den prisen Lime Rock eventuelt må betale, noe som kan være attraktivt for en industriell eier, sier en investor til Finansavisen tirsdag.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs