Spekulasjoner sender aksje til værs på Oslo Børs

Hemmelige aksjekjøp, mulig budkrig, milliardavtale og regnskapsjusteringer preger dagens utvikling på Oslo Børs. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Foto: AP
Børs

Etter en rød børsåpning peker nå pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,73 prosent og står dermed i 217,37 poeng. Det er omsatt aksjer for 1,4 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i mai, har gått ned 0,84 prosent og står nå i 46,07 dollar. Søndag ble det kjent at OPEC-landene opprettholder dagens produksjonsnivå. Det ble altså ikke kutt slik enkelte hadde regnet med. Samtidig ber oljekartellet alle medlemsland gjennomføre tidligere avtalte kutt.-Det er fremdeles store svingninger og vi venter at prisene vil fortsette å ligge i området 40-45 dollar fatet, sa Thina Saltvedt, analytiker i Nordea, til HegnarOnline mandag.Store selskap som Yara og Norsk Hydro faller henholdsvis 2,04 prosent og 2,12 prosent mens giganten StatoilHydro legger på seg beskjedne 0,09 prosent.Acergy S.A. bekrefter at joint venture-selskapet SapuraAcergy Sdn Bhd er tildelt en kontrakt verdt 5,6 milliarder kroner. Kontrakten gjelder utvikling av dypvannsfeltet Gumusut-Kakap.Kontrakten er tildelt av Sabah Shell Petroleum Company Limited (SSPC) til TL Offshore Sdn Bhd, som er heleid av Acergys partner SapuraCrest Sdn Bhd. Nyheten fører til at Acergy-aksjen klatrer 5,66 prosent.På vinnerlisten finner vi også DnB NOR som legger på seg 3,17 prosent. Etter offentliggjøring av foreløpig og urevidert resultat for fjerde kvartal 2008 er det foretatt enkelte justeringer i DnB NOR Bank-konsernets resultat for 2008. Resultatet for regnskapsåret 2008 er redusert med til sammen 315 millioner kroner, til 9.215 millioner kroner. Endringen representerer periodiseringseffekter, slik at foretatte verdijusteringer vil bli tilbakeført i løpet av perioden frem til reprising.Verdien på Reservoir Exploration Technology har i dag økt med ti prosent. Oppgangen kommer etter nyheten om at en ukjent kunde i Jyske Bank har kjøpt over ti prosent av aksjene i selskapet.- Den nye investorens strategi kan enten være å fremtvinge et pliktig bud fra Lime Rock og tjene grovt på det eller å kjøpe selskapet selv for langt under den prisen Lime Rock eventuelt må betale, noe som kan være attraktivt for en industriell eier, sier en investor til Finansavisen tirsdag.Se dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV klokken 16.05.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs