Teknorally på Wall Street

Det var opp, opp, opp for alle tre indeksene på Wall Street. Oljen bikket 50 dollar per fat for flere futures-kontrakter.

En glad trader på NYSE - Foto: AP
Børs

Dow Jones steg 2,48 prosent til 7.395, S&P 500 steg 3,21 prosent til 778, mens Nasdaq hoppet hele 4,14 prosent til 1.462.- Markedet er i en "vis-meg"-fase. Boliger viser tegn på stabilisering, som burde støtte opp aksjemarkedene, sier en forvalter til Bloomberg.Nøkketall Tall fra USA viser at boligbyggingen økte med 22,2 prosent i februar. Det gir en sesongjustert årstakt på 583.000 enheter. Det var ventet en årstakt på 450.000 enheter. Tallene fra januar ble revidert til 477.000 boliger, fra opprinnelig rapporterte 466.000 boliger. Antallet nye boligbyggingstillatelser steg til 547.000 enheter, mens det var ventet 500.000 nye byggetillatelser.Entreprenøren Centex Corp steg 7,2 prosent, mens gjør-det-selv-kjeden Home Depot steg 6,2 prosent på det oppløftende boligtallet.Teknorally De store aksjene på Nasdaq var alle markert opp. Microsoft steg 4 prosent, Google steg 4,9 prosent, Cisco steg 4,47 prosent, Apple steg 4,44 prosent (etter å ha presentert iPhone 3.0 helt på linje med forventningene), mens Intel steg 4,56 prosent. Corning Incorporated markerte seg med å hoppe hele 9,15 prosent. Selskapet driver primært med display og har en markedsverdi like i underkant av 20 milliarder dollar. Selskapet er omtrent like mye verdt som Dell.Olje Et fat nordsjøolje med leveranse i mai ble ved stengetid i USA omsatt for 47,89 dollar, opp 1,43 dollar i dag. Dette kommer etter en skarp oppgang sent i går kveld. Juli-kontrakten brøt 50-grensen rundt stengetid på Oslo Børs, men falt under den sterke psykologiske grensen ved stengetid i USA. Et fat WTI-olje med leveranse i april ble ved stengetid omsatt for 48,87 dollar per fat, mens mai-kontrakten (omtrent samme volum som april-kontrakten) ble omsatt så høyt som 50,58 dollar per fat tirsdag, men lå på 49,63 dollar per fat ved stengetid i USA.Oljeprisen var i dag handlet på de høyeste nivåene på tre måneder.- Det er en følelse at kanskje økonomien har truffet bunnen allerede, sier leder ved MFC Global til Bloomberg.Foreløpige tall viser at oljeserviceindeksen (OSX) steg 2,68 prosent og oljeindeksen (XOI) steg 3,17 prosent.Onsdag legger Department of Energy frem de meget viktige ukentlige oljelagertallene. De siste 6-7 ukene har tallene sendt oljeprisen betydelig opp eller ned ut over kvelden. Følg med på HegnarOnline klokken 15:30 onsdag for de kritiske tallene og analysene av oljelagertallene.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs