Telenor investerer milliarder i India

- Dette markerer Telenors formelle inntreden i verdens raskest voksende mobilmarked, sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Telenors konsernsjef, Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix
Børs

Telenor annonserte i dag at selskapet har fullført Unitech Wireless-transaksjonen og foretatt den første investeringen på 12,5 milliarder indiske rupees (INR) (omtrent USD 250 millioner). Etter denne investeringen har Telenor en eierandel i Unitech Wireless på 33,5 prosent.Som tidligere annonsert, vil Telenor innbetale INR 61,2 milliarder (omtrent USD 1,2 milliarder) i ny egenkapital i Unitech Wireless, noe som vil gi en eierandel på 67,25 prosent (betinget regulatorisk godkjennelse). Telenors resterende investering på INR 48,7 milliarder (ca. USD 970 millioner) vil bli gjennomført i tre transjer i løpet av 2009.- Dette markerer Telenors formelle inntreden i verdens raskest voksende mobilmarked, og vi går nå inn i en operasjonell fase og starter forberedelser til lansering av tjenestene våre, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.På Oslo Børs faller Telenor-aksjen 0,57 prosent til 34,60 kroner.

Nyheter
Børs