Trøim ringer Seadrill-sjefen tre ganger om dagen

Tor Olav Trøim innrømmer at han ringer toppsjefen i Seadrill minst tre ganger om dagen. John Fredriksen våpendrager liker å ha full oversikt.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

John Fredriksen kontrollerer en rekke børsnoterte selskaper. Det betyr at Norges rikeste mann, og hans våpendrager Tor Olav Trøim må jobbe hardt for å full oversikt over utfordringer og muligheter.- Skal man være en god eier må man skjønne detaljene i driften av selskapene man eier. Man må kunne stille de rette spørsmålene til ledelsen og være kverulanten på styremøtene. Jeg har ingen tro på at en passiv forvalterrolle som det staten har er en god rolle. Styremedlemmer og eiere må sette seg inn i driften, få skitt under neglene og forstå hva som foregår i selskapene, sier Trøim til E24.no.- Jeg snakker med konsernsjef Alf C. Thorkildsen i Seadrill minst tre ganger om dagen. Han ringer meg like ofte som jeg ringer ham. Det må til for å forstå den daglige driften og kunne ta de riktige avgjørelsene, det er ingen snarveier til aktivt eierskap eller en ansvarsfull styremedlemsrolle, avslutter Trøim.

Nyheter
Børs