USA-fest ga Asia-jubel

Tirsdagen ser ut til å bli en aldeles strålende dag på de asiatiske børser etter den solide oppgangen på Wall Street mandag.

En asiatisk trader liker det han ser på en solid børsdag
Børs

Asiatiske aksjer og indeksen stiger tirsdag meget solid etter børsoppgang i USA mandag på optimisme om at den amerikanske finansdepartementets planlagte oppkjøp av stressede lån vil gi økonomien et løft.Finansinstitusjoner, bilprodusenter og oljeselskaper - de er opp alle som en tirsdag. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Japans aller største bank, klatrer 4,5 prosent på finansminister Timonthy Geithhners i USA sin nye bankplan. I Australia la Woodside Petroleum Ltd. på seg 4,5 prosent, mens Toyota Motor Corp. steg med 3,6 prosent i Tokyo.- Myndighetene bruker nå alle de våpen de har til rådighet. All historie forteller oss at dersom du ikke gjør noe for å rette opp i gjeldsproblemer så kommer et løft i økonomien til å bli treg og forsinket, uttalte Shane Oliver hos AMP Capital Investors i en kommentar til Bloomberg.MSCI Asia Pacific-indeksen la på seg 1,9 prosent til 83,82 tirsdag, etter å ha steget med 3,4 prosent mandag. Siden mars har samleindeksen hevet seg med 19 prosent.Nippon Steel Corp. steg 3 prosent mens eiendomsfondet Macquarie Countrywide Trust steg 9,5 prosent etter at selskapet meldte om salg av fem eiendommer for 92,6 millioner dollar. BHP Billiton steg 1,4 prosent mens Cnooc steg 2,7 prosent.Sør-koreanske KB Financial Group som eier landets største bank steg fire prosent og GS engineering & Construction Corp. steg 6,7 prosent etter at myndighetene sa de planlegger en stimulipakke på 13 milliarder dollar.Nikkei 225 stiger 3,32 prosent, Hang Seng er opp 1,59 prosent, S&P/ASX 200 klatrer 0,84 prosent mens Kospi-indeksen er opp 1,85 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs