Utfordringer for Telenor i Russland

I går steg Telenor-aksjen kraftig på spekulasjoner om en løsning i Russland. (Oppdatert)

Telenor direktør Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix
Børs

For snart to uker siden ble det kjent at namsmannen i Russland, på vegne av VimpelCom-aksjonæren Farimex, hadde tatt arrest i Telenors aksjer i den russiske mobiloperatøren VimpelCom.Tirsdag og onsdag denne uken skal utenriksminister Jonas Gahr Støre besøke Moskva. Her skal han forsøke å hjelpe Telenor med selskapets utfordringer i Russland. Dette bidro i går til å løfte Telenor-aksjen 7,57 prosent.- Domstolen i Tyumen, som skal behandle Telenors anke 26. mai, avslo i går Telenors begjæring om oppsettende virkning inntil anken blir behandlet. Det betyr at vi på fredag ba om at retten i Tyumen stanset all innkreving av erstatningsbeløpet inntil sakens fakta var hørt på nytt. Vi har altså ikke bedt om omgjøring av noen dom. Vi har tidligere anket saken, men den anken skal altså opp for retten i Tyumen 26. mai, sier Dag Melgaard, pressetalsmann i Telenor, til HegnarOnline.På Oslo Børs faller Telenor-aksjen 2,12 prosent til 36,85 prosent.

Nyheter
Børs