Aker begrunner mistanke om kursmanipulasjon

Aker har fredag sendt Oslo Børs en skriftlig begrunnelse for selskapets mistanke om at Aker Solutions-aksjen kan ha vært gjenstand for kursmanipulasjon.

Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs avgjør over helgen om saken skal undersøkes nærmere, opplyser pressetalsmann Tore Arne Olsen ved Oslo Børs til NTB.Prisen for en aksje i Aker Solutions steg i slutten av mars fra 42 kroner til 48 kroner, for deretter kvikt å rase til 35 kroner da de fem selskapene som Aker Solutions kjøpte av Aker ble presentert som søppelselskaper av tidligere analytikere.Ifølge Tor Arne Olsen har Oslo Børs så langt ikke vurdert å gå inn i saken på eget initiativ.- Vi har ikke vurdert kursutviklingen for å være unormal basert på markedets reaksjoner og kommentarer etter 2. april. Vi har ikke sett grunn til å undersøke handelen i aksjen, sier Olsen.For at kursmanipulasjon skal la seg bevise, må det påvises at motivet for at noen snakker negativt om en aksje, er å snakke aksjen ned i verdi med sikte på å handle i aksjen og tjene penger på andres bekostning. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv