Aker: - Røkke har ikke fått én krone

Aker svarer på friske uttalelser fra offshore-redaktør.

Fra venstre: Ketil E. Bøe, advokat og partner i Wikborg Rein Finn Berg Jacobsen, leder i revisjonsutvalget og Geir Arne Drangeid, EVP i Aker Solutions - Foto: Finansavisen
Børs

- Det er ene og alene pengene. Han har på to operasjoner klart å frigi ti milliarder kroner, først med salget og så den summen han får for dette. Det er gode betingelser for han, sier redaktør for Offshore.no, Helge Keilen, til TV2 om Røkkes manøver i Aker og Aker Solutions.Les mer om Keilens uttalelse herHegnarOnline konfronterte Røkkes høyre hånd og kommunikasjonsdirektør i Aker ASA, Geir Arne Drangeid med dette.- Har Røkke frigitt 10 milliarder kroner, slik Keilen sier?- For det første får ikke Røkke ut en krone av disse transaksjonene. Aker har gjennom to transaksjoner i 2007 fått frigjort mange milliarder kroner. Mye av dette er investert i ny industrivirksomhet i Norge og utlandet, og resten ligger fortsatt i Akers balanse. De transaksjonene som nå omtales frigjør kun i begrenset grad kapital til Aker, sier Drangeid.- Men saken er meget komplisert, og det er vanskelig å få en oversikt over hvor pengene ender opp.- Det kan godt være det er komplisert, men det er veldig mye informasjon som er tilgjengelig, sier han.- Når kommer Røkke på banen?- Nei, det vet jeg ikke enda.- Når er saken oppklart?- Nei, jeg har ikke lyst å gi uttrykk for noen antagelser der.- Hvordan er arbeidsforholdene i Aker om dagen?- Alle i Aker skulle vel ønske at vi ble snakket om i en helt annen sammenheng enn det som nå skjer. Vi gjør det som vi mener er riktig, så får det bli som det blir, avslutter Drangeid.

Nyheter
Børs