Aksje stuper 50 prosent på emisjonsnyheter

-Jeg tror Thin Film kan gå konkurs om ikke de får inn ny kapital, sier analysesjef Stig Myrseth til HegnarOnline. Aksjen stuper.

Stig Myrseth - Foto: Finansavisen
Børs

Tidligere i dag ble det kjent at styret i Thin Film Electronics ønsker å gjennomføre en tegningsrettet emisjon på 45,45-109,69 millioner aksjer til en kurs på 0,11 kroner stykket. Emisjonen gjennomføres for å styrke selskapets finansielle posisjon.Tirsdag sluttet aksjen på 2,90 kroner, mens den nå omsettes for 1,50 kroner etter en nedgang på 48,3 prosent. Enkelte reagerer på at tegningskursen settes på 0,11 kroner, en brøkdel av sluttkurs tirsdag.-Antagelig er selskapet veldig avhengig av å få inn ny kapital. Kursen settes derfor så lavt for å sikre at pengene kommer inn. Jeg tror Thin Film kan gå konkurs om ikke de får inn ny kapital, sier Stig Myrseth, analysesjef i Orion Securities, til HegnarOnline.-Har Thin Film livets rett?-Utfallsrommet er meget stort. Selskapet har en spennende teknologi, men utfordringen ligger i at inntektene ligger et stykke frem i tid. Om Thin Film har livets rett blir først klart på et senere tidspunkt. Jeg tror ikke vi skal avskrive dem, sier Myrseth.-Er det ikke litt spesielt at tegningskursen settes til 0,11 kroner når aksjen sluttet på 2,90 kroner på tirsdag?-Du må huske at det er tøft å hente inn penger i dagens marked. Tegningskursen er lav, og det vil nok legge en demper på aksjekursen i emisjonsperioden. Det er ikke sikkert at alle eksisterende aksjonærer kan være med på emisjonen, og da selger de nok tegningsrettene. Jeg tror oppsiden er begrenset frem til emisjonen er gjennomført, avslutter Myrseth.

Nyheter
Børs