Analysesjef: Dette er bekymringsfullt

- Dette ødelegger for hele det norske aksjemarkedet, sier analysesjef Håvard Nesheim.

Håvard Nesheim. Foto: Finansavisen
Børs

Ifølge analysesjef Håvard Nesheim i Handelsbanken Capital Markets skremmer det omstridte salget av selskaper fra Aker til Aker Solutions vekk internasjonale investorer fra et norske aksjemarkedet, melder Dagens Næringsliv.Analysesjefen frykter ifølge avisen at regjeringens opptreden i saken skal røre det enda mer til.- Verdens største investorer er skeptiske til å investere i Norge på grunn av dette, sier han.- Dette ødelegger for hele det norske aksjemarkedet, da utlendinger står for mer enn halvparten av både handelen og det private eierskapet. Dette er bekymringsfullt. Jeg er opptatt av at det norske aksjemarkedet skal fungere best mulig. Oslo Børs slet lenge med å bli kvitt innsidestempelet. Nå er børsens renommé igjen iferd med å bli ødelagt. Det er forferdelig synd, fortsetter Nesheim.

Nyheter
Børs