Analytiker: Den enes død, den andres brød

Analytikerne Dag Sletmo i ABG Sundal Collier og Per Haagensen i Fondsfinans kommenterer Norwegian til HegnarOnline etter ferske tall.

Foto: Scanpix
Børs

Torsdag presenterte flyselskapet Norwegian tall for første kvartal 2009. I skrivende stund er aksjen uendret og sist omsatt for 38 kroner på en positiv Oslo Børs. Hovedindeksen står i 240,36, opp 0,30 prosent.Bjørn Kjos' kommentar til tallene finner du her.- Det var bra tall, sier Dag Sletmo i ABG Sundal Collier til HegnarOnline.Han påpeker at første kvartal alltid er svakt sesongmessig.- Selskapet vokser fort og lønnsomt i et fallende marked og tar mye markedsandeler fra konkurrenter som sliter tungt - den enes død, er den andres brød, sier analytikeren.ABG Sundal Collier har en kjøpsanbefaling på aksjen.Ifølge analytiker Per Haagensen i Fondsfinans var resultatet til Norwegian på linje med forventningene.- Det var liksom ikke noe dramatikk der. På Outlook så var de forsiktige. Vi registrerer svekkelser i effekt av en svakere økonomi i alle markeder, og de er jo naturlig nok avventende. Det er økt konkurranse i det danske markedet, samtidig som det er krevende i det polske, sier han til HegnarOnline.Alt ialt mener Haagensen at tallene var noe uinteressante.For flyselskapene er første og fjerde kvartal typiske dårlige kvartaler, kvartaler der de taper penger.- Det er i andre og tredje kvartal de tjener penger, sier analytikeren.- Det blir spennende å se fremover. Kostnadsutviklingen er avhengig av to ting; flybensin og dollar. Og av ting de gjør selv for å bedre kostnadssituasjonen sin, så er det å fase ut den eksisterende flyflåten, til fordel for de nye 737-800 flyene. Og det vil de gjøre gradvis gjennom året, fortsetter han til HegnarOnline.Haagensen hadde en nøytralanbefaling i forkant av tallene, og han vil nok nå gjøre små endringer på estimatene.- Vi får se hva utfallet blir, avslutter analytikeren til HegnarOnline.Norwegian meldte torsdag om et resultat etter skatt på -109,63 millioner kroner i første kvartal 2009, mot -210 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet før skatt ble -150 millioner kroner, sammenlignet med -292 millioner kroner året før.Driftsresultatet ble -134 millioner kroner, mot -259 millioner kroner året førDriftsinntektene beløp seg til 1.387 millioner kroner, sammenlignet med 1.088 millioner kroner første kvartal 2008.HegnarOnlineTV intervjuet Kjos i etterkant av dagens presentasjon. Se intervjuet med Bjørn Kjos her Mer om rapporten og presentasjonen og tallene her.

Nyheter
Børs