Analytiker: Dette er Tomras lyspunkt

First-analytiker Einar Strømstad kutter også. - Men dette er et lyspunkt for Tomra, sier han til HegnarOnline.

Foto: Finansavisen
Børs

Tomra lå i går frem tall for 1. kvartal. Omsetningen landet på 754 millioner, driftsresultatet på 51 millioner kroner. Begge deler var godt under forventning, som var på hhv. 812 og 67 millioner kroner.Samtidig varslet selskapet på presentasjonen om kostnadskutt på 40 millioner kroner.Kutter estimater Analytiker Einar Strømstad i First Securities har reagert med å ta ned estimatene sine noe. Forventet fortjeneste per aksje (EPS) for 2009 jekkes ned fra 1,90 til 1,50 kroner, 2010-estimatet fra 2,70 til 2,50 kroner og 2011-estimatet fra 3,50 til 3,20 kroner.- Det mest negative var at Industriell Resirkulering og Materialhåndtering kom inn enda svakere enn ventet. Og utsiktene for 2. kvartal er fortsatt svake, sier han til HegnarOnline.Lyspunktet Men Strømstad finner også lyspunkter i rapporten.- Lønnsomheten i salg og service på panteautomater er robust og god, og utsiktene for resten av året er enda bedre, sier analytikeren.Strømstad gjør ikke noe med sin "reduser"-anbefaling, og 12 måneders kursmål på 22 kroner står også urørt.Tomra-aksjen handles for 23,60 kroner på Oslo Børs, ned 4,45 prosent.

Nyheter
Børs