Analytiker: Slik kan du doble pengene dine

Meglerhus forteller i dag investorer om en aksje som bør kunne stige over 85 prosent.

Scanpix / Scanpix
Børs

EDB Business Partner har i dag lagt frem sine Q1-tall, noe som har fått analytikerne i DnB NOR Markets til å gjenta sin kjøpsanbefaling på aksjen.-Vi hadde på forhånd et estimat på 1.940 millioner kroner for omsetningen og 114 millioner kroner i EBIT. Fasiten for kvartalet ble en topplinje på 1.936 millioner kroner og en EBIT på 105 millioner kroner. Selskapet er ikke fornøyd med en EBITA-nedgang på 22 prosent i forhold til tilsvarende kvartal i fjor og vil iverksette kostnadskutt på NOK 400 mill. Dette innebærer både en reduksjon i antall innleide konsulenter og i antall fast ansatte, sier analytikeren.DnB NOR Markets opererer med et kursmål på 25 kroner pr aksje, mens EDB-aksjen nå omsettes for 13,50 kroner (-4,93 prosent) på Oslo Børs. Dersom kursmålet skal innfris, må verdien på selskapet øke med 85,2 prosent.

Nyheter
Børs