Asiatiske investorer fikk svi

Etter solid nedgang i USA fikk også investorene i Asia svi på børsen tirsdag.

Foto: AP
Børs

Børsene i Asia-regionen fikk relativt hard medfart tirsdag, etter en meget dårlig dag i USA mandag.Dårligere tall fra giganten China Mobile Ltd. påvirker markedet negativt, og frykten for økning i tapene hos bankene påvirket også.- Noen og enhver fikk seg litt kaldt vann i ansiktet i dag. Det er positivt at vi har satt en bunn, men prisingen av aksjer tok litt av en periode, kommenterte Tim Schroeders hos Pengana Capital Ltd. i Melbourne til Bloomberg.MSCI Asia Pacific-indeksen med 2,2 prosent til 87,97, og det ble dermed satt en ettertrykkelig stopper for rallyet som indeksen har vært inne i siden bunnen den 9. mars i år.Nevnte China Mobile Ltd. falt med 5,5 prosent på børsen i Hong Kong, mens japanske Orix Corp. dalte 7,2 prosent på Tokyo-børsen etter at Nomura Holdings Inc. hadde nedgradert aksjen. Bank of America-fallet påvirket også Orix-aksjen i negativt.I Australia falt BHP Billiton Ltd. med 3,3 prosent på fallende råvarepriser.Nikkei 225 falt med 2,19 prosent, Hang Seng dalte 3,72 prosent mens S&P/ASX 200 endte ned 2,40 prosent.I Sør-Korea falt Kospi-indeksen med 0,39 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs