Betyr dette at vi skal ENDA lenger ned?

Onsdag før påske ser ikke ut til å bli særlig bra for investorene på Oslo Børs. Hovedindeksen tester nå 220-nivået, noe som kan få konsekvenser. (Oppdatert kl. 11.11)

Børs

Oslo Børs har ikke innledet siste dag før påskeferien på en særlig positiv måte. Det meste er ned og en rekke store lokomotiver trekker børsen i rødt.Drøye to timer etter åpning er hovedindeksen ned 1,95 prosent til 220,07. Rundt klokken 10.00 var man nede i 218,98. Det er første gang siden 20. mars at hovedindeksen er under 220.Les Søndagens aksjetips for hva som kan skje hvis 220-nivået brytes.StatoilHydro-aksjen er ned 2,70 prosent til 115,20 kroner. Oljeprisen har falt kraftig de to siste døgn. (Se mer info lenger ned i denne artikkel).Det har så langt blitt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for 1,02 milliarder kroner.Taper- og vinneraksjene Helt øverst på taperlisten onsdag finner vi selskapet TGS Nopec som faller 13,31 prosent til 45,60 kroner. Selskapet kom før børsåpning med en guiding der det venter at nettoinntektene deres i første kvartal 2009 blir 71 millioner dollar, tilsvarende en nedgang på rundt 33 prosent år over år.Funcom faller 11,03 prosent etter å ha steget kraftig den siste tiden, mens Petromena, Scana Industrier og Norwegian også er høyt oppe på taperlisten.Hurtigruten er ned, sammen med Petrolia Drilling, Subsea 7, Cermaq og Rocksource.Samtlige av de store selskapene er nå ned.På den meget beskjedne vinnerlisten er det Aker Floating Production som troner øverst med en oppgang på 15,38 prosent. PetroProd er også pent opp, sammen med IGE og Eitzen Chemical.Sistnevnte selskap kom i dag med meldingen om at de har fått kansellert fem nybygg, noe som sparer dem for nærmere 1,2 milliarder kroner.Opera, Petrojack og Veidekke er også på vinnerlisten så langt.Oljen igjen under 50 dollar fatetOljeprisen har hatt en særdeles negativ utvikling de siste dagene, og nå er prisen på WTI-olje godt under 50 dollar igjen. Også prisen på nordsjøolje nærmer seg 50-grensen.I morgentimene onsdag omsettes WTI-oljen for 48,05 dollar per fat, ned 5,88 prosent eller 3,00 dollar. Brent for levering i mai omsettes for 50,36 dollar fatet, ned 3,58 prosent eller 1,87 dollar.Tirsdag kveld offentliggjorte American Petroleum Institute tall som viste at oljelagrene steg med 6,9 millioner fat i forrige uke, til 364,7 millioner fat.- De overraskende API-tallene var mye større enn ventet, og det presset markedet ned. Raffinerier går fremdeles på lave nivåer som følge av fallende etterspørsel, sier salgsdirektør Ken Hasegawa i Newedge Group til Bloomberg News.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs