Bjerke vil snakke med staten før sommer

DnB NOR-sjefen ønsker samtaler med statlige fond før sommeren.

Konsernsjef Rune Bjerke i DnB NOR - Foto: Scanpix
Børs

DnB NORs toppsjef, Rune Bjerke, henvder han ikke vil trenge ny egenkapital i form av en aksjeemisjon til utenlandsk presse, sier han i et intervju med utenlandsk presse mandag, ifølge Reuters.Han sier til nyhetsbyrået at han ønsker å starte forhandlinger med nyopprettede Statens finansfond for å finansiere en fortsatt utlånsvekst, men kun dersom betingelsene er tilfredsstillende.- Vi er positive. Vi er villige til å se om det er mulig å finne en løsning der vi kan øke vår utlånskapasitet og samtidig beskytte eksisterende aksjonærer, sier han.DanmarkBjerke sier til Reuters at DnB NOR har satt bremsene på i det danske markedet.- Vi hadde for hurtig vekst. Vi har ingen planer om å trekke oss ut av Danmark, men vi øker heller ikke låneboken. Vi må lære en lekse av erfaringen fra de tre siste år, sier han.

Nyheter
Næringsliv