Bør du selge alt før tallene?

Forvalteren mener analytikernes estimater fortsatt er for høye for selskaper på Oslo Børs.

Hans Thrane Nielsen - Leder norske aksjer i Storebrand Kapitalforvaltning - Foto: Finansavisen
Børs

Denne uken kommer første bølge av resultattall, og forvalter Hans Thrane Nielsen sier til Finansavisen at han ikke tror estimatene til analytikerne er lave nok.- I likhet med fjerde kvartal kommer første kvartal til å bli svakt, og på grunnlag av industriproduksjonen kommer vil til å se en fortsatt svekkelse av driftsmarginen. Jeg tror driftsmarginen blir lavere enn i fjerde kvartal, men at resultatmarginen på grunn av Statoil, Telenor, Frontline og Tandberg blir positiv. Vi har imidlertid svært lave forventninger til Orkla, Yara og Hydro, sier Thrane Nielsen, sier Hans Thrane Nielsen, leder for norske aksjer i Storebrand Kapitalforvatning til avisen.Les også: Da legger selskapene frem kvartalstallene Oslo Børs steg fredag til 245,41, og i søndagens aksjetips skrev Stein Ove Haugen at det er mange gode tekniske tegn i markedet.- Vi venter refinansieringsplaner fra flere selskaper, ettersom mange selskaper har behov for kapital. Flere har fra 50 til 80 prosent av balansen i gjeld, sier han til avisen.

Nyheter
Børs