Børs-gigant med liten oppside fører til bekymring

Selskapet legger frem tall førstkommende tirsdag. Nå nedgraderer meglerhus børslokomotivet Yara.

Foto: Scanpix
Børs

Meglerhuset Nomura nedgraderer nå Yara International-aksjen fra nøytral til redusér, fremgår det av en oppdatering onsdag.Analytiker Jead De Wattenville ser lite oppsidepotensial i Yara-aksjen, og er mest bekymret for mangelen på prismoment i nitrogengjødsel.Dette beviser at etterspørselen er meget dårlig i øyeblikket, og det kan skyldes både lagersituasjonen samt svake underliggende forhold, påpekes det videre.Wattenville holder dog likevel kursmålet for aksjen uendret på 151,25 kroner.Nomura tror Yaras eps falt 56 prosent i kvartalet, basert på lavere gjødselpriser og volumreduksjoner. Anslaget inkluderer imidlertid ingen lagernedskrivninger.Yara legger frem tall for 1. kvartal 2009 tirsdag 28. april.Onsdag er Yara-aksjen uendret på Oslo Børs. Sist omsatt for 154,75 kroner.

Nyheter
Børs