Børsfall i USA - gigant skuffet

Aksjene falt i USA onsdag. Tragedie i Freddie Mac overskygget finanskrisen, mens oljeprisen falt på lagertall.

Foto: Scanpix
Børs

Dow Jones endte ned 1,04 prosent til 7.886,57, S&P 500 falt 0,77 prosent til 843, mens Nasdaq-indeksen steg 0,14 prosent.En svak oppgang i Google, Intel og ABB reddet teknologi-indeksen Nasdaq fra røde tall.Tragedie Chief Financial Officer i utlånsgiganten Freddie Mac, David Kellermann, ble funnet død i sitt hjem i Fairfax County, Va, ifølge Marketwatch. Dødsfallet blir beskrevet som et selvmord.Kellermann ble midlertidig CFO i skandaleselskapet i september 2008. Han hadde tidligere toppstillinger innad i selskapet.Dødsfallet kommer samtidig som Securities and Exchange Commission (SEC) har begynt å ettersforske selskapet.Olje Et fat nordsjøolje omsettes i skrivende stund for 49,73 dollar på juni-kontrakt, ned omtrent en dollar etter Department of Energy presenterte lagertall for sist uke.Foreløpige tall viser at oljeservice-indeksen (OSX) steg 0,79 prosent, mens oljeindeksen (XOI) falt 1,25 prosent. ExxonMobil-aksjen falt 2,23 prosent.Amerikanske råoljelagre steg 3,9 millioner fat til 370,6 millioner fat i forrige uke, viser tall fra landets energidepartement (DOE). Det var ifølge Bloomberg ventet en lagerøkning på 2,5 millioner fat i perioden.HegnarOnlineTV har i dag intervjuet Thina Saltvedt fra Nordea Markets. Analytikeren tror fallet i etterspørselen vil bunne ut i andre kvartal.- Jeg tror oljeprisen vil gjøre en U-sving i løpet av sommeren, sa Saltvedt blant annet.Se intervjuet herMorgan Stanley Morgan Stanley meldte onsdag at de har levert et resultat per aksje fra videreført virksomhet på -0,57 dollar i regnskapsmessig første kvartal 2009, ned fra 1,26 dollar per aksje i samme periode i fjor. Det var ventet en EPS på -0,08 dollar.- Morgan Stanley ville faktisk ha gått i pluss i kvartalet hadde det ikke vært for den dramatiske bedringen i våre kredittspreader - noe som er en viktig positiv utvikling, men som hadde en kortsiktig negativ effekt på våre inntekter, sier konsernsjef John Mack i en kommentar, ifølge TDN Finans.Aksjen falt 8,97 prosent.

Nyheter
Børs