Bommert eller genistrek fra Spetalen?

Øystein Stray Spetalen lempet ut aksjer og tapte millioner av kroner. Nå hevder flere meglerhus at aksjen kan doble seg. - Kan ikke kommentere det, sier Spetalen til HegnarOnline.

Foto: Kverneland
Børs

26. februar ble det kjent at Kverneland Group fikk et nettoresultat på minus 13,4 millioner euro i fjerde kvartal 2008, mot et negativt resultat på 9,0 millioner euro året før.27. mars kunne vi lese at Ferncliff DAI 2 AS og Gross Management AS, kontrollert av styremedlem Øystein Stray Spetalen, solgte til sammen 11.583 741 aksjer i Kverneland til en kurs på 4,10 kroner stykket. Det betyr at han fikk rundt 47,5 millioner kroner for aksjene. Etter transaksjonen har Ferncliff DAI 2 AS og Gross Management AS ingen aksjer i selskapet.Finansavisen skrev i forbindelse med et aksjekjøp i juni 2007 at Spetalen hadde en inngang på rundt 80 kroner i Kverneland. Etter dette tidspunktet har aksjen blitt splittet 1 til 10 (2. juli 2007), slik at inngangen var åtte kroner. Det betyr at Spetalen tapte nesten 50 prosent på Kverneland-investeringen.I dagens utgave av Finansavisen finner vi en liste over 14 aksjer som kan doble seg i verdi. Ifølge FactSet får Kverneland-aksjen et kursmål på åtte kroner fra tre meglerhus, noe som betyr at aksjen har en mulig oppside på nesten 100 prosent.Dersom analytikerne får rett i denne spådommen betyr det at Spetalen har tatt et stygt tap og ikke blir med på den forventede oppturen som kan resultere i at aksjen kommer tilbake til kjendisinvestorens inngangsnivå.Øystein Stray Spetalen ønsker ikke å kommentere aksjesalget. - Kan ikke kommentere det, sier en ordknapp Spetalen til HegnarOnline.Tiden vil vise om Spetalen kom seg ut tidsnok til å forhindre ytterligere kursfall, eller om hans aksjesalg var dårlig timing.I skrivende stund omsettes aksjen for 4,20 kroner, opp 3,70 prosent.

Nyheter
Børs