De sier blankt nei til Røkke-forslag

Kjell Inge Røkke vil gi vekk 79,15 prosent av sin formue, men får blankt nei.

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen
Børs

Kjell Inge Røkke vil gi vekk 79,15 prosent av sin formue, men skattemyndighetene vender trolig tommelen ned for investoren forslag.I fjor sommer ba Røkke om å få en bindende forhåndsuttalelse fra Skattedirektoratet på sine ønsker, men svaret ble negativt på sentrale områder for milliardæren.Røkke ønsker å kutte sin formueskatt betraktelig, skriver e24 fredag, men skattemyndighetene er skeptisk til investorens løsning fordi Røkke beholder retten til de feteste aksjeutbyttene selv om han gir bort nærmere 80 prosent av formuen sin.Skatteprofessor Gjems-Onstad ved BI tror formueskattespørsmålet kan strande på denne fordelingen.- Da gir han ikke bort de aksjene han gir bort, men overfører utbytterettigheter fra aksjene han gir bort til aksjene han beholder, sier Gjems-Onstad.

Nyheter
Børs