Deilig oppgang og dobbelt krakk på Oslo Børs

Oslo Børs fikk en nervøs og smårød start på torsdagen, men nå ser det litt bedre ut. Vinneren er opp over 17 prosent mens taperen har rast over 90 prosent på kort tid og krakker i dag. (Oppdatert kl. 11.01)

1
Børs

Oslo Børs fikk en noe nervøs start på dagen, men har siden 10-tiden så å si ligget rundt null.Et par timer etter åpning er hovedindeksen opp 0,09 prosent til 239,87. Dagen startet imidlertid med at hovedindeksen dalte nesten en prosent.Eltek er børsvinner med en oppgang på 17,24 prosent mens Oceanteam daler 24,20 prosent til 2,57 kroner.StatoilHydro-aksjen er ned 0,08 prosent til 118,00 kroner. Oljeprisen stiger noe torsdag morgen. (Se fyldigere kommentar lenger nede i denne artikkelen).Det er omsatt grunnfondsbevis og aksjer på Oslo Børs for 784 millioner kroner.Taper- og vinneraksjerPå toppen av taperlisten så langt finner vi Oceanteam, som faller ytterligere 24,50 prosent til 2,60 kroner. Aksjen har nå falt over 91 prosent på tre måneder.Thin Film krakker også torsdag, og er ned 22 prosent til 1,17 kroner.Kongsberg Gruppen, Nio Security og EDB Business Partner er også høyt oppe på taperlisten.Av de store er Yara og DnB NOR også ned, i tillegg til nevnte StatoilHydro.Eltek er øverst på vinnerlisten så langt med en oppgang på 18,10 prosent til 1,37 kroner.Bonheur, Scandinavian Property og Norske Skog er også høyt oppe på listen over selskaper i blått. Sistnevnte stiger mest av de store aksjene og er nå opp 6,98 prosent.DNO, Golden Ocean og Jinhui Shipping stiger også solid.Oljen fremdeles under 50 dollarAmerikanske råoljelagre steg 3,9 millioner fat til 370,6 millioner fat i forrige uke, viste ferske tall fra landets energidepartement (DOE).Tallene fikk først oljeprisen til å dale, men så steg både brent-olje og WTI-olje. Brent var igjen over 50-doller fatet før prisen duppet under mot slutten av dagen.- Optimismen siver bort som luft ut av en ballong. Råolje er blitt en proxy for aksjemarkedene, og det er ikke så lenge folk kan fortsette å overse fundamentalene, sier direktør Jonathan Kornafel i Hudson Capital Energy.Brent for levering i juni omsettes i morgentimene torsdag for 49,62 dollar per fat, og det er ned 0,42 prosent eller 0,21 dollar dette døgnet.WTI-oljen omsettes for 48,85 dollar per fat.HegnarOnlineTV hadde i går besøk av Thina Saltvedt fra Nordea Markets.Analytikeren tror fallet i etterspørselen vil bunne ut i andre kvartal.- Jeg tror oljeprisen vil gjøre en U-sving i løpet av sommeren, sa Saltvedt blant annet.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs