Dette er dagens suverent viktigste nyhet

Analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen forteller om gode nyheter og ber investorer følge med på nyheter som slippes senere i dag.

Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea forteller analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen om flere positive økonomiske nyheter som ble kjent torsdag. Han ber også investorer om å følge med på offentliggjøringen av konsumenttilliten i USA som slippes senere i dag.- Amerikanske aksjer steg i går etter gode nyheter fra flere hold. JP Morgan leverte betydelig bedre resultater enn ventet, og sa at de ønsker å tilbakebetale pengene fra fjorårets redningspakke. Nokia meldte også om at fallet i etterspørselen etter mobiltelefoner var i ferd med å flate ut, hvilket ga en god grunn for teknologiaksjene til å stige, sier Eek-Nielsen.- I dag er kalenderen for nøkkeltall relativt tom, så det suverent viktigste tallet blir konsumenttilliten fra USA. Vi venter en forsiktig stigning i forbrukertilliten fra 57,3 til 58 (konsensus er 58,5), sier analytikeren.- Vi baserer vårt anslag på den siste tids fall i boliglånsrenter samt at aksjemarkedsoppgangen kan ha bidratt med noe optimisme. Det er da allikevel fortsatt snakk om en svært lav forbrukertillit og man må tilbake til slutten av 70-tallet for å finne tilsvarende avlesninger, og gjennomsnittet for de vel 30 årene rapporten har eksistert er 87, avslutter Eek-Nielsen.

Nyheter
Børs