- Dette er kjempegood news

Midt i finanskrisen tikker det inn en gladnyhet verdt hundrevis av milliarder kroner. - Dette er kjempegood news for Norge, sier ekspert.

Foto: iStockphoto
Børs

De nye kontinentalsokkel-grensene i nord, kommer til å sikre Norge rettighetene til olje- og gassressurser verdt hundrevis av milliarder kroner.- Dette er kjempegood news for Norge, fastslår oljeekspert Jarand Rystad i Rystad Energy til e24 fredag.De nye grensene innebærer at Norge råder over alt som befinner seg under havbunnen i et område på hele 235.000 kvadratkilometer.I tillegg til dette kommer sokkelen 200 nautiske mil ut fra Norges kyst som vi automatisk kontrollerer.- I disse områdene kan det ligge mange milliarder fat olje samlet sett. Tar en utgangspunkt i en oljepris på tre hundre kroner fatet, vil dette altså kunne bety hundrevis av milliarder kroner i samfunnsmessig verdi, sier Rystad.

Nyheter
Børs